Nanda, meewerkend team coördinator

“Het contact met de cliënten is altijd oprecht en eerlijk, het is zo’n spiegel.”

Het verhaal van Nanda van den Berg, meewerkend teamcoördinator op woonlocatie Karveel.

Op mijn plek

"Ik had vroeger geen idee dat ik in de zorg zou gaan werken. Ik dacht zelf dat ik automonteur wilde worden! Mijn moeder had een vriendin, met een zoon met Down Syndroom. Dat was voor mij de aanleiding om de zorg in te gaan."

"Ik werk al sinds 1997 bij Triade. Ik ben begonnen op zorggroepen met een laag niveau, voor de rest is GGZ toch wel mijn doelgroep. Daar voel ik me thuis en ben ik op mijn plek. Een verstandelijke beperking plus psychose, schizofrenie. Hoe pak je dat nou aan? Dat vind ik de uitdaging. Ik heb begrip voor de situatie van het moment. Ik oordeel niet, maar luister en erken de mensen in hun gevoel."

Vrijheid

"Ik werk op VG-GGZ locatie het Karveel. Hier werken 32 mensen, verdeeld over vier woningen. Ik ben teamcoördinator op twee van de woningen. Ik ervaar veel vrijheid in mijn werk, korte lijntjes en een goede afstemming met de manager. In de samenwerking binnen het team is vertrouwen erg belangrijk."

Spiegel

"Het contact met de cliënten is altijd oprecht en eerlijk, het is zo’n spiegel. Wanneer er iets niet goed gaat, moet ik bij mezelf te rade gaan. Ik werk vanuit mijn gevoel en straal dat ook uit. Geen dubbele agenda, geen ruis, what you see is what you get. Ik ben niet bang aangelegd en lach veel. Dat helpt me."

"Soms trekken cliënten van alles uit de kast maar dat brengt me niet van de wijs. Iedere dag is nieuw. En gaat het een keer mis, dan gaat het maar mis. Je moet jezelf kwetsbaar op durven stellen, als je kwetsbaar bent, ben je jezelf. Dat voelen cliënten."

Onvoorwaardelijk

"Mijn omgeving vraagt zich wel eens af hoe ik het volhoud met deze doelgroep. Het is een passie, een sterke drive. Je weet dat er problemen kunnen komen, je weet ook dat je daar doorheen moet. De kunst is het gedrag van cliënten te lezen. Waar komt het ongewenste gedrag vandaan? Kan het ook anders? Ja, dat kan, maar dan moet ik wel blijven staan als begeleider, er onvoorwaardelijk zijn."


Benieuwd naar de mogelijkheden binnen Triade? Bekijk hier ons actuele vacatureaanbod.