Structuur en voorspelbaarheid

Andere kavels bekijken
Structuur en overzicht zijn erg belangrijk voor het welzijn van onze cliënten aan de Sieradenweg in Almere. Met de juiste digitale informatievoorziening krijgen cliënten grip op hun eigen leven. We willen onze bewoners graag overzicht geven met deze informatie. We hebben een bedrag van 24.500 euro nodig voor de aanschaf van zeven interactieve schermen.

Interactieve schermen

We willen graag gebruik maken van digitale schermen, zodat we specifieke informatie met cliënten kunnen delen. Denk aan een menu, welke begeleiders er die dag aan het werk zijn, orgnisatiebreed nieuws of iets ter ontspanning. Daarnaast kan de informatie op individueel niveau worden gepresenteerd op een device van een cliënt. 
Met behulp van de digitale informatievoorziening krijgen cliënten en medewerkers een overzicht van hun leven gedurende de dag, week of maand. Dit biedt voorspelbaarheid en structuur aan cliënten die het lastig vinden om dat zelf te organiseren. Ook behouden onze bewoners de eigen input doordat de structuur iets is dat samen met begeleiding vormgegeven kan worden.

Het inzicht in een dag- week of maand programma biedt cliënten rust en overzicht in hun dagelijkse leven. Door ondersteuning vanuit het programma kunnen cliënten vaker zelfstandig de eigen agenda vormgeven en volgen.