Zorgboerderij Groeizaam is sinds 1999 een begrip in Emmeloord. Triade bood hier werk aan mensen met een zorgvraag. De boerderij wordt nu overgenomen door zorgboer Marc van Niekerk en zijn vrouw Sanne. De nieuwe eigenaren blijven de gebruikelijke zorg leveren en zullen de biologische tuinbouw en winkel voortzetten.

Zorgboerderij Groeizaam aan de Pilotenweg in Emmeloord gaat zelfstandig verder. Groeizaam is een zorgbedrijf dat werk biedt aan mensen met een zorgvraag. Naast nieuwe eigenaren Marc en Sanne, die de vestiging al geruime tijd runnen, is er een team van begeleiders en vrijwilligers bij betrokken.

Een droom die uitkomt

Op deze mooie locatie worden op het land biologische producten verbouwd die in de winkel verkocht worden. Al langere tijd koesteren Marc en Sanne de droom om de boerderij over te nemen en hier hun eigen zorgbedrijf te vestigen. Donderdag 31 januari was het eindelijk zover; de overdracht van de boerderij werd ondertekend. Boerderij Groeizaam is hiermee eigendom geworden van Marc en Sanne van Niekerk. In het overnameproces werden zij ondersteund door de vrijwillige adviseurs van de KNHM foundation.

Samenwerking blijft voortbestaan

De samenwerking met Triade, en andere zorginstellingen, blijft voortbestaan. Ook de verbonden vriendenstichting De Boerderij blijft een relatie houden. Net als voorheen zullen zij zich inzetten voor het welzijn van de cliënten die op de boerderij werken.