Woon je op jezelf, maar heb je toch wat hulp nodig? Team ambulant NOP vindt het belangrijk dat cliënten in hun kracht staan en helpen waar nodig met bijvoorbeeld administratie, contacten en huishouden.
Fijn en gelukkig zelfstandig wonen, is de wens van ieder mens. Soms gaat dat wat moeizamer en lukt het niet helemaal zonder hulp. Het kan zijn dat je door een licht verstandelijke en/of psychiatrische beperking hierin wordt belemmerd.
Samen kijken we naar de ondersteuning die je nodig hebt. We stemmen de hulp volledig af op jouw praktische en doelgerichte hulpvraag, Jij houdt de regie, want wij als team ambulant NOP vinden het belangrijk dat jij in je kracht staat.
 
Suzanne Balk, Casusregisseur - thuisbegeleider in Emmeloord
Suzanne Balk, casusregisseur - thuisbegeleider in Emmeloord


Soorten hulp thuis

We hebben veel mogelijkheden op het gebied van ondersteuning. Zo kun je hulp krijgen met de verwerking van post of e-mail, het doen van de administratie, invullen van formulieren, contact met instanties en bij de huishoudelijke zorgvraag.
Het kan zijn dat je je eenzaam voelt doordat je weinig sociale contacten hebt of een waardevolle daginvulling mist. Ook kunnen we je bijstaan bij de opvoeding van de kinderen en andere zaken in het gezinsleven. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn die passen bij jouw wensen.  
Soms zijn er ook nog andere instanties betrokken, dan kunnen wij voor een goede samenwerking zorgen, zodat de begeleiding vanuit alle hoeken soepel verloopt.  Zo kunnen nog we veel meer voor jou betekenen, afhankelijk van jouw hulpvraag.

Inloophuis

Naast de begeleiding thuis, ben je ook welkom in ons inloophuis. Op deze plek kun je anderen ontmoeten. We hebben hier een warme maaltijd die je hier met anderen kunt eten.Je bent welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje en een luisterend oor. Ook vinden er regelmatig leuke groepsactiviteiten plaats.

 

Wie krijgt hulp thuis?

Het team ambulant NOP van Triade is er om jou te ondersteunen, zodat je op een fijne en gelukkige manier zelfstandig kunt wonen. Dit kan als je 18 jaar of ouder bent en een beschikking hebt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Als je nog geen 18 jaar bent, maar wel al ondersteuning ontvangt vanuit jeugdhulp, kunnen we zorgen voor een mooie overgang naar de volwassenhulp. Een beschikking voor begeleiding vanuit de WMO kun je aanvragen bij het sociaal loket van de gemeente Noordoostpolder/Urk. Eventueel kunnen wij je helpen met het aanvragen van deze beschikking.
 
Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer van het inloophuis: 06 – 23 97 61 36 of via ons mail adres: ambulant-nop@triade-flevoland.nl

Lees hier de hele najaarseditie Gezond & Zo van de Noordoostpolder.