Stichting Triade feliciteert Bedrijf & Samenleving, SOVEE en Villa Pinedo met hun Appeltjes van Oranje. Deze Appeltjes van Oranje zijn giften van maar liefst 15.000 euro. Het thema van 2020 was ‘maatjes ben je samen’. Stichting Super COOL, waarin Triade participeert, was een van de genomineerden.
In april zou de bekendmaking plaatsvinden, maar Corona gooide roet in het eten. De bekendmaking van de winnaars vond daarom vandaag 9 juli plaats tijdens een livestream, gepresenteerd door Giovanca Ostiana. Te gast in de studio waren Koningin Máxima, voorzitter van het bestuur van het Oranje Fonds Dick Benschop en vicevoorzitter en jurylid Kim Putters. Ze hadden live contact met drie felicitatieteams die op locatie de prijzen uitreikten aan de winnaars: Bedrijf & Samenleving en Mijn Tweede Familie van SOVEE. De Grote Appel werd gewonnen door Villa Pinedo. Koningin Máxima maakte dit bekend.

Wie is Super COOL?

Stichting Super COOL  was een van de genomineerden. Deze samenwerking zet zich in om mensen met een verstandelijke beperking aan vrijwillige sportmaatjes te koppelen. Op die manier komt deze groep meer in beweging, want voor mensen met een verstandelijke beperking is het niet altijd even gemakkelijk om mee te doen met sporten.
Stichting Super COOL is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Stichting Triade, de Almeerse Schaatsvereniging en VMCA. De cliënten doen elke vier tot vijf weken een andere sport. Dit kan zijn van skeeleren tot bocce, van hardlopen tot basketbal en van darten tot dansen. Samen met een maatje gaat dat veel gemakkelijker. De maatjes en de sporters met een beperking verrijken elkaars wereld en ondersteunen elkaar.


Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door Koningin Máxima uitgereikt aan drie sociale projecten. Deze projecten verbinden op succesvolle wijze verschillende groepen en zorgen ervoor dat ze weer meedoen in de samenleving.