Voor de een is een glimlach met high five van cliënten een enorme drijfveer, voor de ander het teamwerk en gelijkwaardigheid. De laatste dinsdag van januari is het de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’. Het werk in de zorg wordt dan in de spotlights gezet. We lieten drie medewerkers van horecalocaties aan het woord over hun baan bij Triade.

Robert gaat vrolijk op de fiets

Robert is kok en begeleider bij Tante Truus in Almere. “Mijn interesse voor dit werk is ontstaan doordat ik andere horecazaken bezocht met dezelfde doelgroep. Toen ik verhuisde naar Almere en graag fietsend naar het werk wilde, had ik vrij snel een proefdraaidag in de keuken van Tante Truus.”
Robert was gelijk verkocht: “Nu ben ik alweer een jaar in dienst. Elke ochtend word ik begroet met een grote glimlach en een high five. Ik geniet van de medewerkers die trots tegen iedereen vertellen dat zij iets van mij hebben geleerd, en dan niet een maar wel 100 keer.”
Soms zijn er zwaardere dagen, maar die winnen het wat Robert betreft niet van de vreugdevolle dagen. “Dus ik ga iedere keer weer vrolijk op de fiets naar mijn werk.”

Nikki geniet van puurheid

Nikki is in 2019 afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en zag haar toekomst in de gehandicaptenzorg. Ze werkte al tien jaar in de horeca en daarom was werken bij de horecalocaties van Triade een ultieme combinatie.
“Het mooiste aan mijn werk is de gelijkwaardigheid en teamgevoel. Natuurlijk houden we rekening met ieders beperking, maar we blijven één team met allemaal mensen met sterke eigenschappen.”
Ook vindt Nikki de doelgroep prachtig: “Ik kan genieten van de puurheid van alle cliënt-medewerkers die geen schaamte hebben. ‘Nikki, wil je als je tijd hebt even naar mijn poep kijken? Dit ziet er niet echt goed uit.’ Dit wordt me dan gevraagd op een plek vol gasten. Ondanks dat zulke uitspraken niet heel handig zijn, zorgt dit er wel voor dat ik met een glimlach naar mijn werk ga, maar ook met een glimlach weer naar huis ga.”

Amber vond haar passie

“’Echt hartstikke mooi en belangrijk werk hoor, maar niets voor mij’. Het is een veelgehoorde uitspraak over werken in de zorg. En ik heb ‘m ook uitgesproken”, vertelt Amber.
Ze kwam 3,5 jaar geleden terecht bij ’t Getij in Lelystad, een restaurant waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkten. “Voor mij de eerste ervaring die ik had met het werken in de gehandicaptenzorg. Ik vond mijn passie. Deze locatie sloot helaas zijn deuren in 2018.”
“Ik besloot op zoek te gaan naar een functie als leerling zodat ik ook daarnaast een diploma kan behalen in de maatschappelijk zorg. Deze functie vond ik bij Triade en sinds juni 2018 ben ik in dienst als leerling begeleider bij de horecalocaties het Eksternest, café Roest, lunchroom Tante Truus.”
“Het mooiste van mijn werk is dat ik groei en plezier zie bij onze medewerkers. Dat we ze helpen om moeilijkheden te overwinnen. Het zijn mensen zoals jij en ik, die net zoveel mogelijkheden hebben als wij, maar soms andere aansturing en ondersteuning nodig hebben bij het uitvoeren van taken en werkzaamheden. Zij leren van mij maar ik net zo goed ook van hen.”

Vacatures in de zorg?

Ook op zoek naar een baan in de zorg? Bekijk onze vacatures.
Op zoek naar een leuke stage? Die hebben we ook.
Maar ook als vrijwilliger kun je het werkplezier in de zorg ervaren.