De voorstelling ‘Restaurant De Vergeten Groente’ oogstte lovende woorden van de ROC studenten. Om die reden wil Spotlight Theater de voorstelling aanbieden aan andere organisaties. Het stuk dat draait om cliëntzeggenschap en bejegening is geschikt als onderdeel van een studie-  of themadag.
Spotlight Theater is een dagbesteding van Triade, die zich richt op podiumkunsten. De theatergroep bestaat uit 13 acteurs en actrices met een verstandelijke beperking. Zij repeteren twee dagen per week en spelen meerdere voorstellingen per jaar.
Het theaterstuk is bedacht door de acteurs en actrices zelf. Zij hebben vanuit Triade een opdracht gekregen om een voorstelling te ontwikkelen over cliëntzeggenschap. Samen met de begeleiders bogen zij zich over de vragen ‘wat betekent cliëntzeggenschap eigenlijk? Wat zijn je ervaringen hiermee?’.
Er kwam een goed gesprek op gang. Al die verhalen en ideeën hebben ze in een verhaal gestoken en zo is er een leuke voorstelling ontstaan met een vleugje humor.

Grote kans

Het stuk speelt zich af in een nieuw restaurant, genaamd ‘De vergeten groente’. De restauranteigenaar wil het restaurant volgende maand openen, tot de burgemeester belt.  Hij wil overmorgen al eten in het restaurant en hij neemt belangrijke gasten met zich mee.
De eigenaar ziet dit als een grote kans om direct zijn restaurant op de kaart te zetten. Echter om dit plan te laten slagen heeft hij wel zijn personeel nodig. Maar of hij daar nou zo verstandig mee omgaat?
Spotlight Theater heeft deze voorstelling rond de kerstperiode twee keer mogen opvoeren. Omroep Flevoland wijdde hier een item aan en ROC pikte dit op. Zij zochten een leuke activiteit om eerstejaars studenten van de opleiding ‘Maatschappelijke zorg’ kennis te laten maken met de doelgroep.
Na afloop van de voorstelling waren studenten en spelers erg enthousiast. Acteurs stonden letterlijk in de Spotlight en voelden zich gewaardeerd omdat zij iets voor een ander konden betekenen.

Voorstelling aanbieden

Zij willen de voorstelling nu aanbieden aan andere organisaties zoals zorginstellingen, onderwijsgroepen en welzijnsinstellingen. Het stuk duurt ongeveer 40 minuten. Er is daarna tijd om vragen te stellen aan de acteurs en wat te drinken. Spotlight Theater kan de voorstelling spelen op dinsdag of donderdag in Theater en cultureel centrum De Glasbak in Almere. Meer informatie en opgave: Martha de Potter, telefoon 06-30454113 of mailadres mdepotter@triade-flevoland.nl.