In Almere vonden 2 november jl. de Special Olympics Regionaal 2019 plaats. Cliƫnten van Triade deden ook mee.
De Regionale Spelen is een jaarlijks eendaags evenement, met minimaal vier en maximaal tien takken van sport. Het Regionaal Evenement maakt hier deel van uit met maximaal drie takken van sport. In het topsportcentrum Almere werden wedstrijdsporten beoefend zoals; darten, dansen, gymnastiek, handbal, hockey en atletiek.

Elke week trainen

Sporters moesten zich serieus voorbereiden op het evenement. Dit betekende minimaal zes maanden voor het evenement minimaal één keer per week trainen onder deskundige begeleiding. Special Olympics werkt graag samen met regionale programma’s, zoals Special Heroes. Dit om zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking op verantwoorde wijze aan het sporten te krijgen én houden.

Organisatie regionale evenementen

Lokale verenigingen of andere sportorganisaties kunnen Regionale Spelen of een Regionaal Evenement organiseren onder auspiciën van Special Olympics Nederland. Hiervoor moeten zij een plan van aanpak met begroting indienen. Na goedkeuring door Special Olympics Nederland kan de organisatie starten.
De criteria voor het organiseren van Regionale Spelen en een plan van aanpak zijn op deze website terug te vinden en kunnen bij Special Olympics Nederland worden opgevraagd.

Bocce toernooi van Triade

Triade meedoen&sport verzorgde in dit kader een ‘Played Unifed Bocce toernooi’. Het speciale hiervan was dat deelnemers met en zonder beperking aan elkaar gekoppeld werden en als duo deelnamen aan het toernooi. Er namen 30 koppels deel aan dit toernooi.