Stichting Super COOL is genomineerd voor een Appeltje van Oranje van het Oranjefonds. En dit Appeltje van Oranje bedraagt maar liefst 15.000 euro. Het thema van 2020 is ‘maatjes ben je samen’. Stichting Super COOL past daar perfect in.
Stichting Super COOL zet zich in om mensen met een verstandelijke beperking aan vrijwillige sportmaatjes te koppelen. Op die manier komt deze groep meer in beweging, want voor mensen met een verstandelijke beperking is het niet altijd even gemakkelijk om mee te doen met sporten.
Veel verschillende sporten
Stichting Super COOL is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Stichting Triade, de Almeerse Schaatsvereniging en VMCA. De cliënten doen elke vier tot vijf weken een andere sport. Dit kan zijn van skeeleren tot bocce, van hardlopen tot basketbal en van darten tot dansen. Samen met een maatje gaat dat veel gemakkelijker. De maatjes en de sporters met een beperking verrijken elkaars wereld en ondersteunen elkaar.
Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door Koningin Máxima uitgereikt aan drie sociale projecten. Deze projecten verbinden op succesvolle wijze verschillende groepen en zorgen ervoor dat ze weer meedoen in de samenleving. De Appeltjes worden in mei uitgereikt.
Naast het geldbedrag wordt ook een bronzen beeldje aan de winnaars overhandigd. Deze is gemaakt door Prinses Beatrix.
Stem mee
Stemmen kan nog tot en met 15 januari. Het aantal stemmen wordt omgezet in een score. Deze wordt opgeteld bij de score van de pitch die op de landelijke finaledag 23 januari gehouden wordt. Het totaal aantal punten bepaalt tien welke projecten ter plekke besproken worden door de jury. De vier projecten met het hoogste aantal stemmen worden gegarandeerd meegenomen in het juryoverleg. In april worden de drie winnaars geselecteerd. Stem jij ook mee?