Triade’s theatergroep Spotlight heeft vanaf 1 februari met De Glasbak – Theater & Cultureel Centrum een prachtige professionelere locatie gekregen om hun expressieve vaardigheden te beoefenen.

Van oefenen naar beoefenen

"Spotlight is een groep cliënten van Triade met een verstandelijke beperking met expressief talent. We zijn vorig jaar gestart en hebben in wijkcentrum Huis van de Waterwijk hard geoefend in theater- en muziekvaardigheden", vertelt Martha de Potter, begeleider. "Afgelopen december heeft dit een prachtige voorstelling als resultaat gehad. Door het enthousiasme en de groei van de groep, was onze grote droom om ook een meer professionelere locatie te betrekken. Het zou de cliënten een waardiger gevoel geven dat ze er nog meer bij horen. Vandaar dat we nu reuze blij zijn dat we in De Glasbak kunnen oefenen!"

Kansen

"Vanaf 1 februari oefent onze groep 3 dagen in de week in De Glasbak," vertelt Sandra Saarloos, regiomanager bij Triade. "Toen ze hoorden en zagen waar ze kwamen te werken, waren ze door het dolle heen. Een echte theaterzaal, met rode stoelen! Want er echt bij horen, middenin de sfeer van het echte theater te zitten, geeft ze een trots gevoel. Een gevoel van eigenwaarde. En daarbij komt ook nog als voordeel dat we door het betrekken van De Glasbak we ook meer kans zien om samen te werken met andere culturele organisaties."

Voorstellingen

"We leren ze van alles over muziek en theater: presenteren, uitbeelden, verkleden en inlevingsvermogen. Het doel is om twee grote voorstellingen per jaar te geven en daar oefenen we nu ook wekelijks voor. Tijdens de lessen hebben we een uur open podium, en is iedereen welkom om te komen kijken. Na een jaar zien we al veel ontwikkeling: ze durven al veel meer. Van muziek maken, toneelspelen en leren luisteren tot omgaan met emoties en presentatie."

Op maandag, dinsdag en donderdag is Spotlight te vinden in De Glasbak. Ook nieuwsgierig naar deze groep? Je bent van harte welkom! Klik hier voor meer informatie.