‘Eindelijk is het zover, en kunnen jullie een kijkje nemen in jullie nieuwe woningen’, aldus bestuurder Afien Spreen tijdens de feestelijke viering van het hoogste punt van de nieuwbouw aan de Sont in Lelystad.

Warmtepompen het dak op

Voor de viering van dit hoogste punt van de nieuwbouw werden drie warmtepompen het dak op gehesen. Deze warmtepompen zorgen voor zowel de koeling als verwarming voor het hele pand. Britt (18 jaar) mocht samen met Julian, Rodney en Joshua – als toekomstige bewoners – helpen met het hijsen van de warmtepompen naar het dak. Vanzelfsprekend onder strikte begeleiding van uitvoerder Rob van bouwbedrijf Van Norel.

Spannend joh

“Joh, ik wist niet dat het zo spannend zou zijn’, aldus Britt, zij mocht het dak op met Rodney onder begeleiding van uitvoerder Rob. ‘Het was enorm hoog, ik zag alleen nog maar hele kleine mensjes, net mieren’.
Na deze officiële handeling konden de aanwezigen - de toekomstige bewoners en hun ouders -  in kleine groepjes de nieuwbouw binnen bekijken. Zo konden zij alvast een eerste beeld vormen van hun toekomstige onderkomen. Vlak voor de oplevering van de nieuwbouw – naar verwachting rond de jaarwisseling – worden ook de omwonenden uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij hun nieuwe buren in de wijk.

Over Sont

De 24 eenkamerappartementen zijn voor jong volwassenen van 18 – 25 jaar met een (licht) verstandelijke beperking. De bewoners krijgen ondersteuning van Triade bij het zelfstandig (leren) wonen. Hiervoor is 24/7 begeleiding in het pand aanwezig. Met dit nieuwe onderkomen worden de huidige Triade locaties in Lelystad aan de Markermeerstraat en Schoener 11 vervangen. Lees hier meer over deze nieuwbouwlocatie.