Het Flevo Café moet haar deuren sluiten. Dit is een van de gevolgen van de coronacrisis. Triade vindt het niet meer verantwoord om het café te openen. Samen met de cliënten die er werkzaam waren, wordt gezocht naar een andere werkplek.

Passend werk bij talent

Triade startte 4 februari 2019 met het Flevo Café in de FlevoMeer Bibliotheek. Hier konden gasten genieten van een kopje koffie of thee met taart of een lunch. Het team bestond uit mensen met een beperking die op deze manier passend werk kregen bij hun talenten en mogelijkheden.

Eind maart 2020 moest Triade vanwege Corona ‘de deur’ sluiten van  het Flevo Café. De beperkingen rondom corona hebben er toe geleid dat het voor Triade niet langer meer verantwoord is het café te heropenen. Allereerst is de zorg voor onze kwetsbare cliënten een belangrijke overweging. Door de beperkingen met de 1,5 meter maatschappij is het niet mogelijk om de cliënten op een veilige manier hun werk te laten doen in de relatief kleine ruimte van het Flevo Café. Dezelfde beperkingen maken het ook niet langer rendabel om open te blijven. Samen met de cliënten die er werkzaam waren gaan we op zoek naar een ander werkplek. FlevoMeer Bibliotheek bezint zich op dit moment over alternatieven voor de ruimte die nu beschikbaar komt.

MMM Zorgboerderij Zeewolde

In Zeewolde is verder nog de woon- annex dagbestedingslocatie MMM Zorgboerderij van Triade te vinden, waar bezoekers hun kopje thee kunnen halen in de theeschenkerij, de kinderboerderij en de natuurvoedingswinkel kunnen bezoeken of een balletje kunnen slaan op de midgetgolfbaan.