EMMELOORD - "Nespresso en Senseo kunnen hun borst nat maken", was de conclusie van wethouder Hans Wijnants. Met trots heeft Kleurkracht (onderdeel van Triade) vandaag haar nieuwste product gepresenteerd: de drip bag koffie. Drip bag koffie is een nieuwe vorm van verse koffie maken met een meeneemfilter. Handzaam en lekker voor onderweg, of gewoon makkelijk en snel te maken voor tussendoor.

Het maken van de drip bags zorgt er voor dat meer cliëntmedewerkers met een verstandelijke beperking aan de slag kunnen bij Kleurkracht. De productie van drip bag koffie is een primeur in Flevoland. Wethouder Wijnants van de Gemeente Emmeloord mocht samen met Triade bestuurder Afien Spreen het eerste kopje drip bag koffie nuttigen. De wethouder proefde uitgebreid van de hete drank. "Nu zoeken we alleen nog een George Clooney", voegde hij toe, nadat hij de vergelijking legde met de bekende koffiemerken. "Ik vind het een prachtig product dat ik zeker onder de aandacht van mijn medebestuurders zal brengen."

Van gemalen koffie naar drip bag

Binnen Kleurkracht verwerken mensen met een verstandelijke beperking de gemalen koffie tot een drip bag. Een machine vult de drip bag met koffie en verpakt vervolgens de draagbare filter in folie. De verpakte drip bag krijgt een etiket. Vervolgens wordt het product per acht geteld en verpakt in een kraft zak, hierop komt tot slot een kopkaart. In de toekomst komen er verschillende producten waar de drip bag in gebruikt gaat worden.

drip bag koffie van Kleurkracht, gemaakt door cliƫnten van Triade

Over Kleurkracht

Bij Kleurkracht werken mensen met een verstandelijke of psychische beperking met ondersteuning van Triade. Kleurkracht verkoopt onder andere haar eigen thee, ambachtelijke kaarsen en lekkere zeep. En vanaf heden ook drip bag koffie.

Je eigen koffie zetten waar je ook bent

De drip bag is een soort koffiefilter gevuld met gemalen biologische filterkoffie. De filter is compact en gemakkelijk mee te nemen. Voor een kop koffie stop je de drip bag in een mok en vouwt deze open. De filter is met pootjes vast te zetten op de rand van een mok. Wanneer je water in de drip bag giet, stroomt de verse koffie onderaan het filter in je mok.Het is de oplossing voor de koffieliefhebber die altijd van zijn favoriete warme drank wilt genieten.
werking van de Drip Bag

Samenwerking Natural Flower

Naast de productie van de drip bag voor Kleurkracht is er een samenwerking met Natural Flower. Een organisatie die wenskaarten met een beleving maakt. Zij nemen de drip bag ook op hun assortiment.

Belangstellenden kunnen meer informatie bij ons opvragen.