‘"Mensen met een verstandelijke beperking laten ontdekken welke sporten en activiteiten er te doen zijn. Dát maakt het leven waardevol", zegt coördinator Meedoen en Sport - René Langeslag van Triade. ‘Alles dat je beweegt is meegenomen’. In Dronten en Swifterbant is hiervoor het sportproject SuperCool gestart. Mede door €18.000 van het Oranjefonds kan het sportproject professionele begeleiding bieden.
De organisaties Sport in Dronten, Matchpoint vrijwilligerswerk en Triade werken in dit project SuperCool samen. Na een enquête in Dronten bleek de behoefte en het draagvlak voor meer sociale betrokkenheid voor én met mensen met een beperking groot. SuperCOOL Dronten/Swifterbant heeft de intentie om deelnemers en sportmaatjes wekelijks in beweging te brengen.

Deelnemers werven

Deelnemers aan SuperCOOL Dronten/Swifterbant worden geworven bij zorgorganisaties als Philadelphia, ’s Heeren Loo, Omega, vd Bent en Triade. De inzet is om mensen met een verstandelijke beperking kennis te laten maken met verschillende vormen van sport en bewegen, het liefst bij reguliere verenigingen. Maatjes en vrijwilligers worden gezocht om samen met de deelnemers de sport te beleven. Vandaar de bijdragen van het Oranjefonds.

Sociaal initiatief

SuperCOOL Dronten wordt gezien als een sociaal initiatief; mensen ontmoeten elkaar, genieten samen van de activiteit en het netwerk wordt uitgebreid. Regelmatig leidt dit tot gezamenlijke activiteiten buiten de sport om.
Meer weten over sporten met een maatje of aanmelden als vrijwilliger en/of maatje? Neem contact op met René Langeslag: info@supercooldronten.nl. Of kijk op de facebookpagina @supercooldronten