Op 3 oktober hebben wethouder Loes IJpma en Triade-bestuurder Afien Spreen de reserveringsovereenkomst getekend voor de aankoop van bouwgrond in de Almeerse Sieradenbuurt. Hiermee is een volgende stap gezet in de ontwikkeling van een nieuw woon-zorgterrein van Triade.

Triade wil voor circa 70 cliënten een woon-zorgterrein te ontwikkelen. Het gaat om een woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking die nu op andere locaties in Almere wonen, of tijdelijk elders wonen in Flevoland, maar hun netwerk in Almere hebben. Op 25 april jl. zijn de buurtbewoners via een informatieavond geïnformeerd over de bouwplannen aan de Sieradenweg. Tijdens deze bijeenkomst zijn er meerdere onderwerpen aangedragen die Triade en de gemeente in het ontwerp mee zullen nemen.

Met de ondertekening van de reserveringsbijeenkomst is Triade tot overeenstemming gekomen om de grond aan de Sieradenweg van de gemeente Almere te kopen en kan de ontwerpfase gaan starten. Zodra er een eerste ontwerp is dan zal Triade en de gemeente dit met de buurtbewoners delen en ook de onderwerpen uit de bewonersbijeenkomst verder bespreken.