Triade manege De Stek in Almere is een aanwinst rijker: pony Bowie. Kinderen en (jong)volwassenen zowel met als zonder beperking mogen zich opgeven om de paarden te verzorgen en berijden.
Dankzij sponsoring  van de Prinsen Geerligs Stichting hebben we pony Bowie aan de manege kunnen toevoegen. Deze Haflinger is 6 jaar oud en is opgehaald van Ameland. Bowie wordt ingezet voor manegelessen.
 
Manege de Stek is een kleinschalige manege die kinderen en (jong)volwassenen met én zonder beperkingen de mogelijkheid biedt om paarden te verzorgen en paard te rijden.
De manege heeft een kleine binnenbak, een grote buitenrijbaan en wordt er met regelmaat buiten in het park rondom de locatie gereden. Onze instructeurs zijn speciaal opgeleid en weten op de juiste wijze om te gaan met de verschillende ruiters. De lessen zijn individueel of in kleine groepjes (maximaal 4 ruiters). Tijdens de lessen staat het vertrouwen in jezelf en het paard centraal. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan paardrijden maar ook aan de verzorging, op- en afzadelen en grondwerkoefeningen.

De Stek is geopend, maar hanteert wel maatregelen rondom corona. De regels vind je op de website van De Stek. In het kort houden deze in: 
  • Het gebouw isniet toegankelijk voor bezoek, er kan dus geen gebruik worden gemaakt van de toiletten.
  • Er is buiten mogelijkheid tot handen wassen.

Belangstellenden die willen leren rijden kunnen een inschrijfformulier aanvragen via: manegedestek@triade-flevoland.nl.
Zodra er plaats is, neemt De Stek contact op om een proefles in te plannen.
Mede dankzij sponsoring kunnen we mooie activiteiten aanbieden aan onze cliënten. Bedrijven die affiniteit voelen met onze organisatie en ook willen weten of zij iets kunnen betekenen, kunnen via e-mail contact met ons opnemen via: j.lagers@vitree.nl.