De 25 nieuwe appartementen van nieuwbouwlocatie De Vermiljoen in Dronten worden met ingang van vandaag bewoond. Een langverwacht moment voor onze cliënten.

‘’Voor onze bewoners met een verstandelijke beperking was het best een lang traject. Anderhalf jaar geleden werd de eerste paal geslagen en voor hun pas nu kunnen ze verhuizen. Het liefst had iedereen gelijk al de dozen ingepakt. We hebben daarom heel vaak even gekeken op de bouwplaats, zo konden de bewoners steeds zien hoe het er voorstond. Verder hebben de cliënten meegedacht over de inrichting en de kleuren’’, vertelt Belinda Martucci, manager van Triade.

Tuin en gezamelijke woonkamer

De bewoners verhuizen deze warme dag vanuit de ondertussen redelijk gedateerde locaties aan de Mergelland en Langstraat in Dronten naar De Vermiljoen. Hier gaan ze in een eigen één- of tweekamerappartement wonen. Daar hebben ze een eigen badkamer en keukenblok. In de gemeenschappelijke tuin is het goed toeven en in huiskamer kunnen de bewoners elkaar ontmoeten en meedoen aan activiteiten. Lees op onze speciale pagina over De Vermiljoen meer over deze locatie. 

 

De gezamelijke woonkamer

Begeleid wonen

Triade zorgt voor de begeleiding bij het wonen. De cliënten worden geholpen bij de huishoudelijke taken, de invulling van de dag en de omgang met elkaar. Deze zorg doen wij voor iedereen op maat, hiervoor zijn 24 uur per dag begeleiders van Triade in het pand aanwezig.

Goede voorbereiding

We zorgen vanwege de coronacrisis voor een strak georganiseerde verhuizing. Ouders, familie en verhuizers zijn goed voorbereid en hebben heldere instructies gekregen. De cliënten komen pas aan het eind van de dag naar de nieuwe locatie, als de verhuizers weer weg zijn. De feestelijke opening wordt nog even uitgesteld.

De bewoners hebben er zin in om hun nieuwe appartement eindelijk in te richten.

Lees meer over de mogelijkheden over individueel begeleid wonen bij Triade.