"Ik vind het leukste dat we mogen meedenken over de inrichting en de kleuren van onze nieuwe woning", zegt Jeanne, bewoonster van Triade-locatie Mergelland. Samen met medebewoonster Maria mocht zij de Triade-vlag hijsen. Op 2 oktober werd gevierd dat de nieuwbouw in Dronten het hoogste punt heeft bereikt.

Jeanne en medebewoonster Maria gaan volgend jaar verhuizen naar het nieuwe appartementencomplex in de Drontense woonwijk Vermiljoen.Het nieuwbouwproject in Vermiljoen wordt een woonlocatie voor 25 mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat om één- en tweekamer appartementen. De bewoners worden door Triade begeleid op alle aspecten van het leven. De zorgvragen variëren van ondersteuning bij de invulling van de dag tot het omgaan met elkaar.

Naar verwachting is de nieuwbouw medio 2020 klaar. De bewoners kijken er naar uit om straks een nieuwe kamer te hebben en op een mooi terrein te wonen waar ze kunnen genieten van groen, bos en een bijdrage kunnen leveren aan het onderhoud van de gezamenlijke tuinen en het terrein.