“Ik vind het spannend om straks te verhuizen, maar ook heel leuk! Ik hoop wel dat de muren hier dikker zijn, waar ik nu woon hoor je alles van elkaar, aldus Andy (23 jaar). Op donderdagmiddag 4 maart was de officiële start van van de nieuwbouw aan de Sont in Lelystad.
Samen met bestuurder Afien Spreen hebben Andy en Rodney – als vertegenwoordigers van de toekomstige bewoners - het bouwbord onthuld. Vanzelfsprekend vanwege corona geen groot feestelijk evenement, maar in beperkt gezelschap.

De 24 eenkamerappartementen worden gebouwd voor jong volwassenen van 18 – 25 jaar met een (licht) verstandelijke beperking. De bewoners krijgen ondersteuning van Triade bij het zelfstandig (leren) wonen. Hiervoor is 24/7 begeleiding in het pand aanwezig. Met dit nieuwe onderkomen worden de huidige Triade locaties in Lelystad aan de Markermeerstraat en Schoener 11 vervangen.

120 palen de grond in

Bouwbedrijf Van Norel start de komende weken met de bouwactiviteiten. De grond is ondertussen bouwrijp gemaakt, de bouwplaats is ingericht en volgende week gaan de eerste palen de grond in. Niet meer ouderwets heien, maar de 120 palen worden de grond ingeboord. Eind van dit jaar kunnen de 24 bewoners van Triade naar hun nieuwe onderkomen verhuizen.