In de nieuwe Zeeheldenwijk op Urk (voorheen Schokkerhoek genoemd) wordt een zogeheten woonzorgerf ingericht. Het is een mooie samenwerking van verschillende zorgorganisaties. Ook Triade doet mee. Zo gaat Kinderboerderij annex dagbestedings- locatie De Stekplek hier deel van uitmaken. Aldus de zojuist getekende plannen.


Op woensdag 22 mei jl. hebben de Urker wethouders Gerrit Post en Freek Brouwer en vertegenwoordigers van de zorginstellingen handtekeningen onder de nieuwbouwplannen gezet. Ook onze bestuurder Afien Spreen was erbij en lichtte, samen met wethouder Post, op Omroep Flevoland de plannen toe.

Woonzorgerf: gezamenlijke plek toegankelijk voor iedereen

Op het zogeheten woonzorgerf wordt een gezamenlijke plek ingericht waar 'ontmoeting en verbinding' centraal staan. Het is toegankelijk voor iedereen. Naast De Stekplek komt er een locatie van Verpleeghuis ’t Kompas, waar Zorggroep Oude en Nieuwe Land zorg en behandeling biedt aan ouderen met een intensieve en complexe zorgvraag. Philadelphia Zorg vestigt er een locatie voor achttien bewoners met een ernstig meervoudige beperking en zestien bewoners met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.
De bestuurders van de zorgorganisaties spreken van een uniek, vernieuwend concept. "Het wordt niet alleen een zeer prettige plek om te wonen als het leven kwetsbaar wordt. Het wordt ook een fantastische plek om te werken."

Hieronder een eerste impressie van de plannen voor het woonzorgerf (realisatie prognose 2021-2022).