Het nieuwe woon-zorgcomplex van Triade aan de Sieradenweg in Almere heeft het hoogste punt bereikt. De 72 woon- en werkplekken voor mensen met een verstandelijke beperking worden steeds meer zichtbaar. De modelwoning is klaar voor bezichtiging. Cliƫnten kunnen nu echt komen kijken.

Vrijdag 28 mei werd de modelwoning feestelijk geopend, in klein gezelschap vanwege de coronamaatregelen.

Clienten zijn benieuwd

"Onze cliënten zijn benieuwd naar hun nieuwe woonplek en willen graag met hun ouders of verwanten komen kijken", vertelde bestuurder Afien Spreen. "We hebben daarom een éénkamerappartement als modelwoning ingericht." Samen met Ellenoor en Arie van de cliëntenraad en Betty van de ondernemingsraad – als vertegenwoordigers van de toekomstige bewoners, verwanten en medewerkers - werd de met lint afgezette ruimte opengeknipt.

"Het is geweldig om voor een groot aantal mensen zo‘n mooie woon- en werkplek te kunnen ontwikkelen", vervolgde Afien Spreen. "Sommige mensen kunnen hier zelfstandig wonen met begeleiding, maar er komen ook woonplekken voor mensen die intensieve begeleiding nodig hebben. Voor deze mensen is het belangrijk dat er veel rust en ruimte is. En die hebben we hier – op deze grote plek van 20.000 m2 met veel mogelijkheden, variatie en uitzicht op de natuur - gevonden.

Nieuwe collega's nodig

De nieuwe locatie met 5 gebouwen en een werkschuur biedt ook werkzoekenden in de zorg een mooie kans. Onder meer via diverse online campagnes attenderen we de markt hierop.
Naar verwachting is de oplevering begin december. Ruim voor de oorspronkelijk geplande datum. AlmereDezeWeek deed verslag.

Een impressie