Cliënt Sven: “Nu heb ik meer certificaten dan mijn studerende broer.” Sven heeft alweer een nieuwe ambitie op het oog: “De volgende periode ga ik voor ‘bier tappen’.” Zeventig cliënten van Triade Vitree stonden gisteravond in de schijnwerpers. Ze namen verschillende certificaten in ontvangst.

De gecertificeerde cliënten zijn allemaal werkzaam bij de sociale ondernemingen van Triade Vitree: Tante Truus, Eksternest en Roest in Almere en Puur op Smaak in Lelystad.

Trotse betrokkenen

Niet alleen de bestuurder van Triade Vitree, Afien Spreen was bij de uitreiking aanwezig, maar ook trotse ouders, broers, zussen opa’s en oma’s en een aantal betrokken woonbegeleiders. Om de uitreiking extra bijzonder te maken, vond deze plaats in de theaterzaal van Corrosia in Almere-Haven.
De cliënten kregen certificaten voor onder meer: het opbouwen van een vergaderzaal, de rol van gastheer of –vrouw, kantinewerkzaamheden, barmedewerker, keuken mise en place en hygiënecertificaten.

Meer eigenwaarde

Met de certificaten worden de capaciteiten van de cliënten inzichtelijk gemaakt. Veel meer nog zorgt het voor een enorm gevoel van eigenwaarde. Tot slot dient het als tastbaar bewijs bij eventuele uitstroming naar reguliere werkplek of stage. De moeder van een van de cliënten: “Ook dit certificaat hangen we op in een lijstje op haar kamer.”


Foto: Cees Petter