De Coronacrisis vraag niet alleen om maatregelen en voorzichtigheid, maar ook om wat creativiteit. Daarom werd een oplossing bedacht voor overgebleven producten van onze sociale ondernemingen.
Ook binnen Triade Vitree zoeken we dankzij de Coronacrisis elke dag naar oplossingen waar iedereen wat aan heeft. Omdat de sociale ondernemingen moesten sluiten voor publiek, bleven er producten over bij Tante Truus, Roest, Puur op Smaak en Het Eksternest. Jammer om weg te gooien dus, hier zijn voedselpakketten van gemaakt. Vervolgens hebben we ervoor gezorgd dat deze pakketten bij de woningen van cliënten werden bezorgd. Kok en begeleider Robert stelde pakketten samen met onder meer verse groente, munt, zuivel en vleeswaren.

Cliënt-medewerkers hielpen handje mee

De pakketten werden samengesteld door alle sociale ondernemingen: Tante Truus, Roest, Puur op Smaak en Eksternest. Cliënt-medewerkers hielpen bij het schoonmaken en uitzoeken. De spullen werden samengevoegd en de bezorging werd gedaan vanuit het Eksternest. De pakketten werden vandaag gebracht naar de Bachweg, waar vier woningen van Triade te vinden zijn. Gisteren werden de spullen bezorgd aan de Haringvlietlaan met twee woningen.

Positieve reacties

De reacties zijn dankbaar en positief. Zo meldde de Haringvlietlaan dat ze heel blij waren met de zuivel. De buurtsuper was namelijk leeg en de bezorgdienst kon ook geen melk en karnemelk leveren.
Triade Vitree moest dankzij de Coronacrisis ook de deuren sluiten voor publiek. Ook is de dagbesteding gestopt. De maatregelen die Triade Vitree moest nemen, vind je in de nieuwsberichten op de website van Triade en op de site van Vitree.