Ze spelen de sterren van de hemel, de band Starlight. Maar ze kunnen nog wel wat muzikale versterking gebruiken. De band, onderdeel van dagbesteding Spotlight Theater, bestaat momenteel uit 9 cliƫnten met een verstandelijke beperking, 2 begeleiders en 1 vrijwilligster. Dit zijn zangers, gitaristen en een drummer. Starlight zoekt nog (bas)gitaristen, toetsenisten en drummers.

Muziek maken op gepaste afstand

De band was voor corona al bezig om naar een optreden toe te werken, maar dat plan kan voorlopig niet uitgevoerd worden. Repeteren doen de bandleden wel weer, uiteraard op gepaste afstand. In het gebouw Papageno aan de Mozartweg in Almere maakt Starlight gebruik van een grote ruimte om te oefenen. Op de vloer staan stippen, zodat iedereen op anderhalve meter van elkaar kan blijven. Ook worden alle instrumenten en microfoons steeds ontsmet.

Nederlandstalige band

De bedoeling is dat Startlight uiteindelijk uit twee bandjes bestaat, die elkaar tijdens een optreden afwisselen. De leeftijd van de muzikanten is heel divers, momenteel tussen de 20 en 50 jaar. De leden spelen vooral een Nederlandstalige repertoire. Denk hierbij aan muziek van Nick en Simon, Suzan en Freek en nummers van singer-songwriters.

Muziekvideo van Starlight

Deze periode werkt de band aan de productie van een muziekvideo. Dat gebeurt in samenwerking met de dagbestedingsgroep Spotlight Multimedia, de groep die zich helemaal bezighoudt met fotografie, filmen, internet, social media en computervaardigheden. De band is van plan de video in december op te nemen.
Wil je meer informatie over deze band? Neem dan contact op met Martha de Potter (mdepotter@triade-flevoland.nl).foto: Claudia Kamergorodski 
 
Boven (van links naar rechts)
Thijs: Speelt basgitaar (ingehuurde beroepsmuzikant), Roy: zanger, Annemiek: zangeres, Jardenier: gitarist.
 
Midden:
Isabella: zangeres, Jolanda: gitarist
 
Onder:
Mina: gitarist, Erwin: zanger, Vincent: Drummer, Samuël: Gitarist (begeleider)

De foto is coronaproof gemaakt. Alle bandleden zijn apart gefotografeerd. Fotografe Claudia Kamergorodski heeft er naderhand 1 beeld van gemaakt.

Lees meer over onze vormen van dagbesteding.