“Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al een winnaar!"

- motto Special Olympics

Het verhaal van Annemieke Visch (35), cliënt bij Triade en één van de twee Nederlandse open water zwemsters geselecteerd voor de World Games in Abu Dhabi.

World Games in Abu Dhabi

“Ik ben hard aan het trainen om mijn droom waar te maken, een medaille winnen tijdens de World Games 2019. Mijn zwemvereniging heeft mij ingeschreven voor plaatsing voor dit sportevenement. De grootste ter wereld, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Inzet en toewijding staan centraal, zo kan elke sporter aan wedstrijden deelnemen op zijn eigen niveau.”

“Ik ben geselecteerd en ga nu als één van de twee geselecteerde Nederlandse vrouwen meedoen aan het onderdeel open water zwemmen. Ik ga 1.500 meter zwemmen in zee. Ook zal ik in het 25 meter bad de 800 meter zwemmen en doe ik mee met de 4x 100 meter wissel estafette, waar ik de rugslag voor mijn rekening neem.”

Topsport

"Vorig jaar September ben ik gestart bij zwemclub HZ&PC Heereveen. Ik reis nu 3 á 4 keer in de week vanuit mijn woonplaats Emmeloord 100 km heen en weer om te trainen."

"Om door het jaar heen mijn conditie op peil te houden fiets ik vaak. Ook doe ik via Meedoen en Sport al vijf jaar mee aan de aangepaste triatlon. Mijn dagbestedingsprogramma bij kinderboerderij De Stekplek is zo aangepast dat ik regelmatig kan trainen."

Winnen doe je samen

"Aan spelers die meedoen aan de World Games wordt een eigen bijdrage van 1.000 euro gevraagd. Ik vond het zo mooi om te zien hoeveel mensen mij wilde helpen dit doel te behalen. Ik heb o.a. geld ingezameld via een crowdfunding en appels verkocht, hier hebben heel veel mensen enthousiast op gereageerd. Ook zijn er bij restaurant Eindeloos in Emmeloord speciale broodjes verkocht. Hiermee heb ik een recordbedrag opgehaald."

Trots op mezelf

"Begin februari hebben we de presentatie van de ploeg. Daarna ga ik me langzaam klaarmaken voor de reis richting Abu Dhabi. Voor de zwemwedstrijden zelf reizen we daarna door naar Dubai."

“Ik vind het spannend, maar kijk er ook heel erg naar uit. Mijn ouders blijven bewust in Nederland, zodat ik verder kan werken aan mijn zelfstandigheid. Het sporten en het winnen van wedstrijden, de erkenning, doen mij goed. Ik ben trots en doe steeds meer dingen zelf.”

“Alles lijkt op zijn plek te vallen.”

De World Games 2019 vinden plaats van 14 t/m 21 maart 2019. Klik hier voor meer informatie.