“Op mezelf wonen heeft me sterker en zelfverzekerder gemaakt.”

Het verhaal van Mandy Ras (27 jaar), cliënt bij Triade. Bewoonster van nieuwe woonlocatie Homerusplein in Almere Poort.

Het gaat steeds beter

"Ik woon sinds afgelopen november op woonlocatie Homerusplein. Ik vond het wel spannend om op mezelf te gaan wonen. In het begin heb ik mijn ouders erg gemist, maar het gaat steeds beter."

"Ik heb mijn huisje heel gezellig ingericht, in Rivièra Maison-stijl. Op Marktplaats heb ik een opklapbed gekocht, zodat mijn bed niet altijd middenin de woonkamer staat. Samen met mijn moeder heb ik verder leuke spulletjes gekocht in de Kringloopwinkel. We hebben een hele goede band. Elke vrijdag gaan we samen boodschappen en leuke dingen doen.

Thuis voelen

"Met mijn medebewoners kan ik het goed vinden. Ik houd van gezelligheid en ga graag naar de inloopruimte, waar bijvoorbeeld spelletjes worden gedaan. Ik heb een leuke baan in het Theehuis van Het Eksternest en nu ook een eigen huisje."

Sterker en zelfverzekerder

"Op mezelf wonen heeft me sterker en zelfverzekerder gemaakt. Ik snap dingen niet altijd meteen en daardoor voelde ik me soms dom en dacht ik: laat maar. Nu kom ik voor mezelf op en vraag ik of het op een andere manier kan worden uitgelegd. Ik begrijp dingen beter door het te zien. YouTube-filmpjes helpen me bijvoorbeeld bij het koken."


Mandy zoekt nog buren! Aan het Homerusplein zijn nog enkele appartementen beschikbaar.
Om in aanmerking te komen moet je een Wet langdurige zorg indicatie VG3 of hoger hebben. Klik hier voor meer informatie.