“Mijn eigen boerderij met heel veel dieren, daar droom ik van.”

Het verhaal van Jennifer Boevé (24 jaar), cliënt Triade begeleid wonen met indicatie dagbesteding.
Een aanvulling op het artikel dat verscheen in Trialoog Nr. 3, november 2017

Ontdekken

"Een voorliefde voor dieren heb ik altijd al gehad en zij voor mij. Vanaf dat ik in de buggy zat zochten ze me op. Ik vond het prachtig, hoe groot of klein ze ook waren. Op de Stek in Almere, een kinderboerderij en manage waar ik eerst werkte is die liefde alleen maar groter geworden. Ik verschoonde er de verblijven en verzorgde de dieren. Toch was ik op een gegeven moment wel toe aan iets nieuws. Gelukkig merkte mijn casusregisseur Marleen van Triade dit ook.

Samen hebben we andere mogelijkheden verkend. Van huis uit ben ik gewend aan drukte. Ik ben de middelste in een gezin van drie. Daarbij werkt mijn moeder vanuit huis als gastouder. Dus elke dag komen er vier tot zes kinderen voor of na school bij ons. Ik vind het dan leuk om spelletjes te doen en op ze te letten. Zo kwamen Marleen en ik op het idee dat ik mee kon werken op een kinderdagverblijf.

Helemaal blij was ik toen Marleen vroeg of het me leuk leek om, naast mijn werk in de opvang, aan de slag te gaan bij Trimsalon Mira. Tegenover de drukte van de opvang staat dus nu de rust van de dierentrimsalon, een goede combinatie. Eerst werkte ik daar een dag, maar ik had het zo naar mijn zin dat ik heb aangevraagd of ik er nog een dag mocht werken.“

Ontwikkeling naar zelfstandigheid

"Waar ik bij de Stek nog niet goed zelf aan kon geven dat ik wel toe was aan iets nieuws, leer ik dat nu steeds beter. Toen ik de eerste werkdag had op de opvang, heb ik aan Marleen gevraagd of zij mee wilde. Na een half uur was ik al gewend en kon Marleen gaan, maar ik vond het wel heel fijn dat ze erbij was.”

Trimsalon

"In de salon krijg ik begeleiding van eigenaresse Mireille. Het is heel fijn om weer met dieren te werken. Ik vind het leuk als de dieren mij opzoeken en word rustig van hen en zij van mij. Er is een meneer met een Yorkshire terriër die speciaal langskomt als ik er ben, omdat zijn hond goed reageert bij mij. Sinds kort werken we op een nieuwe, grotere locatie. Er is nu een speciale ruimte voor katten en konijnen ingericht. Dat vind ik super. Zelf heb ik namelijk ook twee konijnen en vind het erg leuk om hen te verzorgen.”

Onderdeel van het team

“Een keer per maand gaan we met Mireille en oud-stagiaires van de salon naar het dierentehuis in Almere. We trimmen, borstelen en knuffelen alle opgevangen dieren die dat nodig hebben. Dat is heel fijn om te doen.”