“De kans krijgen een zinvolle bijdrage te leveren als vrijwilliger, en inmiddels ook als medewerker van Triade, dat geeft zoveel voldoening.”

Het verhaal van Peter Meinema (46 jaar), voormalig hovenier en treedt via een vrijwilligersfunctie in dienst bij Triade.

Nuttige bijdrage

“Ongeveer drie jaar geleden voelde ik de behoefte om in mijn vrije tijd wat nuttigs te doen. Via de vrijwilligersorganisatie Carrefour zag ik dat Daniël, bewoner van de Triade woonlocatie op de Saturnusstraat in Emmeloord, een tuinmaatje zocht. Dat wilde ik wel proberen. Ik begon met een uurtje in de week. Naarmate ik ook de andere bewoners van de locatie beter leerde kennen, en zij mij, was ik steeds vaker op de Saturnusstraat te vinden.”

Meebewegen met de behoefte van de dag

“Het werk van de vrijwilligers is heel divers. Je helpt met tuinieren, wandelt met de bewoners, doet boodschappen en brengt cliënten naar hun vrijetijdsbesteding. Het maakt niet uit, er is altijd wat te doen. Meebewegen met de vraag en behoefte van de bewoners op dat moment. Je bent een belangrijke schakel in elkaars leven.”

Groeien en nieuwe kansen

“Ik groeide in mijn rol als vrijwilliger en dit beïnvloedde mij ook als mens heel positief. Triade medewerkers zorgden gewoon voor goede begeleiding van de vrijwilligers. Hierdoor voelde ik me gewaardeerd. Het voelde echt als samen zorgen voor elkaar, met de bewoners, hun ouders en de medewerkers van de locatie. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs de kans om in dienst te treden bij Triade. Hoe mooi is dat? Ik werk nu als assistent begeleider op locatie het Ankerpad.”

“En Daniël? Daniël heeft samen met mij in het tuinieren echt stappen gezet. Hij kan inmiddels veel zelfstandiger klussen doen. Regelmatig ga ik bij hem op de Saturnusstraat langs en we leren dan nog steeds van elkaar. We zijn naar elkaar toegegroeid, heel bijzonder.“