“Vooral bij het netjes houden van mijn woning had ik in het begin begeleiding nodig.”

Het verhaal van Chris van Putten (31 jaar), cliënt bij Triade. Bewoner van woonlocatie Ambachtsmark in Almere-Haven.

Voor het eerst op mezelf

"Ik woon sinds een jaar in een tweekamerappartement aan de Ambachtsmark in Haven. Waar nodig krijgt ik begeleiding vanuit Triade. Het is de eerste keer dat ik op mezelf woon en vooral bij het netjes houden van mijn woning had ik in het begin begeleiding nodig."

"Ik werk al 10 jaar bij de Albert Heijn bij de Maxis in Muiden. Ik ben eraan gewend om zo vroeg op te staan. Je hebt ’s middags nog lekker wat aan je dag."

Stap voor stap

"Schoonmaken en opruimen waren de doelen waaraan ik heb gewerkt. Stap voor stap heeft de begeleiding me daarbij geholpen. Ik kon 24 uur per dag bij ze terecht. Ik weet inmiddels dat het belangrijk is dat je het goed bijhoudt."

"Het gaat heel goed. Ik was hier ook al snel gewend. Een vriend van mij woonde hier al en inmiddels ken ik ook veel andere bewoners. We ontmoeten elkaar in de gezamenlijke huiskamer. Hier worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ikzelf vind het vooral leuk om te biljarten."

Doorstromen

"Ik ga regelmatig op bezoek bij mijn ouders, zij wonen ook in Haven. Dan eet ik gezellig mee, maar over het algemeen kook ik thuis zelf hoor."

"Het is uiteindelijk mijn streven om na een aantal jaren begeleid wonen door te stromen naar een reguliere woning. Waarbij ik nog één á twee keer in de week begeleiding krijg passend bij mijn situatie. Ik weet echter dat dit niet voor iedereen op de Ambachtsmark is weggelegd. Voor sommige van mijn buren blijft de Ambachtsmark hun thuis, omdat hier de begeleiding het beste bij hun past."


Chris zoekt nog buren! Aan de Ambachtsmark zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Om in aanmerking te komen heb je een Wet langdurige Zorg indicatie VG3 of hoger nodig. Klik hier voor meer informatie.