"Ik vind het fijn om hier te komen. Ik woon hier in Emmeloord en houd wel van gezelligheid."

Het verhaal van Nico (45 jaar), trouwe bezoeker van inloophuis de Boei.

Van betekenis

"Het is mooi dat het inloophuis er is. Omdat de meesten van ons op zichzelf wonen, kunnen we hier ons verhaal kwijt. We kunnen advies vragen, even onder de mensen komen, of gewoon lekker chillen. Sommigen vinden het leuk om boodschappen te doen of samen te koken, dat kun je hier ook leren. Daar genieten we dan met zijn allen weer van als we de gezamenlijke maaltijd eten. En ook dat is wel weer goed voor ons. Want als we hier eten, weten we zeker dat we gezond eten. En heel andere gerechten eten als wanneer we thuis zelf zouden moeten koken. Sommige vrijwilligers zijn echte keukenprinsessen en laten ons daarvan mee profiteren. Wat we ook leuk vinden is om met een groep het spel keesborden te doen. We hebben dan veel lol en plezier met elkaar. Want gezelligheid en humor heb je hier beslist nodig."

Waardevolle vrijwilligers

"En nu, meer dan 17 jaar later, ben ik nog steeds een trouwe bezoeker. De groep vaste bezoekers is hecht, we kennen elkaar goed. Samen doen we spelletjes, of praten we over van alles en nog wat. Natuurlijk zijn we daarin niet altijd met elkaar eens, maar ook dat hoort erbij. De vrijwilligers zorgen ervoor dat we ons hier thuis voelen, dat we onszelf kunnen zijn en ons verhaal kwijt kunnen. Het zijn echt toppers! En daar kunnen we er altijd meer van gebruiken."


Onze vrijwilligers maken het verschil en zijn voor ons en onze cliënten van onschatbare waarde. Zonder vrijwilligers loopt het in de soep. Interesse? Klik hier voor meer informatie.