"Ik vind het leuk als er gezelligheid is, een goeie sfeer en contact met anderen. Dat kan aan het Homerusplein."

Het verhaal van Maria (53 jaar), cliënt bij Triade. Bewoonster van nieuwe woonlocatie het Homerusplein.

Homerusplein

“Ik woon al een paar jaar bij Triade en werk op Schiphol. Sinds kort woon Ik in een nieuw éénkamer appartement aan het Homerusplein in Almere Poort. En wat ben ik blij! Alles is mooi en nieuw. Ik heb een eigen badkamer, dat vind ik fijn. Ook heb ik genoeg ruimte voor al mijn spulletjes. Ik heb door de jaren heen heel wat mooie dingen verzameld. Het is echt gezellig geworden. Ook de reistijd naar mijn werk is korter geworden.”

Zelfstandig wonen met ondersteuning

“Op het Homerusplein kan ik 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiding, dat geeft mij een veilig gevoel. Ik woon zelfstandig, maar heb bijvoorbeeld wel hulp nodig bij het onthouden van belangrijke dingen. Ik kan hiervoor terecht bij de begeleiding. Die helpen mij ook met activiteiten die ik (nog) niet geheel zelfstandig uit kan voeren. We denken samen in oplossingen, zodat ik steeds een beetje meer zelf leer doen.”

Thuis voelen

"Ik vind het leuk als er gezelligheid is, een goede sfeer en contacten met andere. Dat kan aan het Homerusplein. Ik vind het bijvoorbeeld fijn dat er een inloopruimte is. Wij wonen allemaal zelfstandig, bij de inloop kunnen we elkaar ontmoeten. Bijvoorbeeld de cliënten die zijn meeverhuist vanuit de locaties het Startblock (Almere centrum) en de Ambachtsmark (Almere Haven). Samen een kopje koffie drinken of ’s avonds samen eten. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd waarvoor alle bewoners worden uitgenodigd."

"De locatie biedt mij een veilige en vertrouwde leefomgeving waar ik durf te onderzoeken wat ik wel en niet zelf kan."

Maria zoekt nog buren! Klik hier voor meer informatie over woonlocatie Homerusplein.