Ze is gek op Chinees en bergen chocolade. Klaartje komt al jaren over de vloer bij onze vrijwilligers Maurice en Illiana uit Harderwijk. "Haar glimlach is het mooiste cadeautje dat we kunnen krijgen." 

Maurice en Illiana zijn maatjes van van Klaartje. Omdat Klaartje niet in Harderwijk woont, zien ze elkaar niet wekelijks, maar zeker wel met enige regelmaat. “Wanneer we bij haar op bezoek komen, dan stralen haar ogen en krijgen we een dikke glimlach waar je warm van wordt. Dat is het mooiste kadootje dat we maar kunnen krijgen”, zo vertelt Maurice. Illiana vult aan en vertelt dat ze erg genieten van het contact en het feit dat Klaartje een groot gevoel voor humor heeft. Daarnaast is ook de relatie met de begeleiders van Klaartje erg goed.
 
Helaas is door de corona het contact wel een beetje veranderd. Het is een beetje raar voor Klaartje dat ze een mondkapje op hebben en niet dichtbij mogen komen, maar ze doen wat ze kunnen. “Helaas kunnen we niet meer samen winkelen of uit eten gaan. Klaartje is namelijk gek op Chinees en op bergen chocolade.” Ook de betrokkenheid met de begeleiders en de andere bewoners is wat minder doordat we Klaartje alleen in haar eigen zit/slaapkamer mogen bezoeken.” Maurice en Illiana nemen wel altijd wat lekkers mee als ze op bezoek komen en ze bouwen samen een feestje in haar eigen zit/slaapkamer. Zo kunnen ze toch van elkaar genieten.

 

Samen op vakantie

“Onze gaafste ervaring, samen met Klaartje, was onze driedaagse vakantie in een zorghotel. Het was fantastisch om die dagen heel intensief bij haar betrokken te zijn.” Deze minivakantie was mogelijk omdat Illiana en Maurice Klaartje al zolang kennen en omdat Illiana zelf ook begeleider is in de zorg. “Wanneer corona voorbij is staat ’een soortgelijke vakantie absoluut op het programma.”
 

Blij van vrijwilligerswerk

Illiana kreeg het vrijwilligerswerk thuis met de paplepel ingegoten. Maurice heeft het leren kennen via Illiana. En ze doen niet alleen de ander een groot plezier, ze worden er zelf ook heel blij van. “Na ons bezoek aan Klaartje gaan we blij weer naar huis. We willen graag uitdragen dat het belangrijk is om iets kosteloos voor een ander te doen. Daarnaast leren we er zelf ook van, zoals meer geduld op brengen voor de ander.”