Sont

Nieuw in Lelystad

Op jezelf wonen met begeleiding
Wonen aan de Sont

Met de bouw van een nieuw complex aan de Sont in Lelystad kan een passende woonplek geboden worden aan 24 jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, die werken aan hun eigen ontwikkeling met overdag school, werk of dagbesteding. Hier worden 24 zelfstandige éénkamerappartementen gerealiseerd met een badkamer met douche, toilet en wastafel. De keuken is voorzien van een inductiekookplaat en een afzuigkap. Ook krijgen alle bewoners een eigen bergruimte en zijn er op het terrein voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.
 
De nieuwe bewoners kiezen niet alleen uit een aantal gordijnenstoffen, maar bepalen ook welke accentkleur één wand krijgt. Hiervoor hebben we een aantal opties. De overige wanden worden wit.
Alle woningen hebben een eigen TV- en glasvezelaansluiting en er is wifi voor de hele locatie.

Indicatie

De Sont is voor de bewoners een tussenstap om te trainen en uit te stromen naar bijvoorbeeld een eigen woning in de wijk met ambulante begeleiding. 
Om in een appartement aan de Sont te wonen is een Wet langdurige Zorg indicatie VG3, VG6, LVG2, LVG3 of LVB (beschermd wonen) nodig. Dat is een indicatie voor wonen met begeleiding.
 
Het project verkeert momenteel in de uitvoeringsfase. In maart is de bouw gestart van dit project. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in december 2021 en/of januari 2022 aan de Sont wonen. Geinteresseerd? Meld je dus snel aan!


Buitenzijde


Buitenruimte

Informatie

Woonlocatie
  • Eénkamerappartement
  • Eigen woon- en slaapgedeelte
  • Eigen badkamer en kitchenette
  • Gemeenschappelijke huiskamer met medebewoners
  • Gemeenschappelijke buitenruimte
Ligging
  • Supermarkt, winkels en openbaar vervoer op 5 minuten loopafstand
  • Centrum en Centraal Station Lelystad op 10 minuten per fiets

Faciliteiten
  • Parkeergelegenheid

Vragen en aanmelding

Voor meer informatie, een rondleiding of aanmelden kun je contact opnemen met de afdeling intake. Bel voor meer informatie met 088-3232132 of vul onderstaand formulier in.