Sieradenweg

Een thuis aan de Sieradenweg

Een thuis waar je kan en mag zijn wie je bent

Aan de Sieradenweg in Almere worden 72 moderne woon- en werkplekken gebouwd. We creëren een woonzorgcomplex grenzend aan de Sieradenbuurt en een prachtige groene zone in een hechte buurt.
 
Op de Sieradenweg kunnen mensen in hun eigen appartement wonen en begeleiding op maat krijgen. Er komen 24 tweekamerappartementen voor mensen met een beperkte zorgvraag en 48 éénkamerappartementen voor mensen die meer zorg en ondersteuning nodig hebben. Naast de woningen is er een mogelijkheid voor creatieve en fysieke dagbesteding.

Veel rust en ruimte

De verschillende gebouwen zijn kleinschalig, huiselijk en sfeervol van opzet en er wordt gebruik gemaakt van de rustige groene omgeving met tuinen, planten en looppaden die op een natuurlijke wijze doorlopen in het naastgelegen parkje.
Veel rust en ruimte is belangrijk voor de bewoners. De Sieradenweg, grenzend aan het Voedselbos, is daarom een hele mooie locatie.
 

Een thuis, waar je je veilig voelt

Ieder mens heeft behoefte aan een thuis. Het klinkt zo gewoon, maar hangt vaak af van relatief kleine dingen: de kleur van je muren of misschien wel uitzicht op de natuur.
Op de Sieradenweg staat een veilig thuis centraal. Een thuis met aandacht voor rust, voorspelbaarheid, regulatie van prikkels, vrijheid en ruimte in een natuurlijke omgeving. Een thuis met nieuwe en moderne woningen, waar cliënten echt hun eigen plek hebben. Een thuis met aandacht en nabijheid van professioneel personeel, waar je altijd een beroep op kunt doen.
 

Begeleiding

Bij Triade ondersteunen we je om een ‘zo natuurlijk mogelijk leven’ te ervaren. Dit betekent dat we je stimuleren om binnen jouw eigen wensen en mogelijkheden zoveel mogelijk zelfstandig te doen. Voorbeelden hiervan zijn je eigen vrije tijd invullen, jezelf goed verzorgen, een zinvolle daginvulling vinden en zelf leren koken.
Soms loop je vast, waardoor de gewone dingen niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Er is bijvoorbeeld extra ondersteuning  nodig als gevolg van psychische problematiek, autisme, of ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’. De begeleiders op de intensieve zorg-woningen zijn toegerust om hier goed mee om te gaan en je hierbij extra goed te ondersteunen en helpen.

Informatie

Eénkamerappartementen
  • Eigen sanitair
  • Per groep van vier bewoners is er een gemeenschappelijke woonkamer met een overdekt terras en buitenruimte
Tweekamerappartementen
  • Eigen sanitair
  • Eigen keukenblok
  • Per woonverdieping een gemeenschappelijke ruimte en overdekte buitenruimte
Dagbesteding
  • Creatieve dagbesteding zoals schilderijen, mozaïek, inpakwerkzaamheden, sorteren van koffie en thee, belevingsgerichte activiteiten.
  • Een werkschuur voor de fysieke dagbesteding, verdeeld in drie groepen: de Recycle en distributiegroep, de Houtbewerkingsgroep en de Tuingroep

Vragen en aanmelding

Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met de afdeling intake. Bel voor meer informatie met 088-3232132 of vul onderstaand formulier in.