Ambachtelijke producten

De medewerkers hebben hier een aantal dingen gemeen: ze zijn creatief en vrolijk. Want zodra je binnenkomt merk je het al, ze barsten van de ideeen voor leuke producten.

Bij Triambacht werken ongeveer 35 mensen met een (verstandelijk en/of psychiatrische) beperking aan ambachtelijke producten. Denk aan kaarsen, textiel en keramiek.

Bij Triambacht kan in overleg een product worden gemaakt naar eigen idee zoals naambordjes, gedecoreerde kaarsen, tassen. Kleuren en materiaal van producten kunnen naar wens worden uitgekozen op onze locatie. U kunt altijd even langskomen voor een aanvraag of om een gereed product te kopen. Als deze tenminste niet naar onze winkel in Emmeloord zijn gegaan, want ook daar worden onze producten verkocht.

Keramiek

Bij de keramiekgroep worden diverse gebruiksvoorwerpen gemaakt van aardewerk, zoals kommen/schalen, bloempotten, kaarsenplateau's. Ook worden er sculpturen gemaakt, die uit de losse hand geboetseerd of opgebouwd zijn. Als u een bepaald product erg mooi vindt, maar het is niet de goede kleur, dan kunt u m.b.v. kleurproefjes uw favoriete kleur kiezen. Het product wordt voor u op maat gemaakt.

Kaarsen

Bij de kaarsenmakerij worden gewone en bijzondere kaarsen gemaakt. Te denken valt aan o.a. droomkaarsen, piramidekaarsen en niet andere gangbare vormen.

Er wordt gewerkt met pure paraffine, waardoor de kaarsen erg mooi en langdurig branden. Voor een mooi cadeau kunt u altijd een wens opgeven zodat de kaars speciaal voor u gemaakt wordt. Op de kaarsenmakerij proberen wij om de klanten zoveel mogelijk tegemoet te komen in hun wensen. De bestelling moet echter wel gerealiseerd kunnen worden door onze medewerkers, zonder al te veel hulp van de begeleiders van de kaarsenmakerij.

Textiel

De creativiteit-groep maakt producten m.b.v. diverse materialen. Er wordt gewerkt met stoffen, garen, fietsband,papier, textielverf, keramiek en kaarsenwas, en zelfs gekleurde schapenwol (sprookjeswol) om te vilten.

Kunst

Bij de kunstgroep worden diverse kunst- en gebruiksvoorwerpen gemaakt waarbij tekenen en schilderen de basis is. De kunstenaars uiten hun creativiteit op doek en papier. Maar ook worden diverse gebruiksvoorwerpen beschilderd.

De grote diversiteit aan kunstenaars betekent ook een grote variatie in stijlen. En er is een uitgebreide collectie kunstwerken aanwezig op het atelier. Er is dus voor iedere smaak wel een kunstwerk te vinden, te koop en te leen. Maar ook kunnen werken in opdracht voor u worden gemaakt.


Triambacht
Ambachtsmark 201
1355 ER Almere-Haven
T: 088 – 323 21 70
triambacht@triade-flevoland.nl
www.triambacht.nl

Volg ons op Facebook voor ons laatste nieuws.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag kunt u altijd binnenlopen om onze producten te komen bekijken, bestellingen plaatsen en/of aankopen te doen. De producten staan door ons gehele pand, maar voornamelijk op de productiegroepen. Er kan tevens gekeken worden hoe de producten vervaardigd worden. Onze medewerkers laten u graag zien hoe de producten tot stand komen. Er is een kleine winkel in het pand, maar wij verkopen ook direct vanaf de werkvloer.

Als u ons wilt komen bezoeken, stellen wij het erg op prijs als u dit tussen 10.00 - 15.30 komt doen ( i.v.m. de drukte bij het opstarten 's ochtens en het opruimen 's middags).