'De boerderij is mijn uitdaging'

Werkgerichte dagbesteding & jobcoaching

Talenten ontdekken en grenzen verleggen! Dromen en ambities waarmaken. Ontdekken waar je blij van wordt, wat je kunt en wat je wilt.

Het kan op de dagbestedingslocaties van Triade, in een bedrijf of een vrijwilligersorganisatie, zoals een sportclub. Dagbesteding is voor ons veel meer dan een manier om de dag door te komen. Het is een kans om mee te doen in de samenleving. Om het gevoel van eigenwaarde te vergroten. Succes boeken in een veilige werkomgeving. Trots zijn en stappen vooruit zetten. Op uw eigen tempo.

Werkervaringsplek
Toe aan een grote stap? Dan kan Triade u met jobcoaching naar een reguliere werkplek begeleiden. De jobcoach helpt u een werkervaringsplek te vinden en staat daarna bij in uw werk en in het omgaan met werkgever en collega’s.

Voor wie?
Arbeidsmatige dagbesteding en jobcoaching is er voor mensen met
• moeilijk te begrijpen gedrag
• autisme
• een verstandelijke beperking
• schizofrenie
• een psychische beperking

Methodieken
Wij streven ernaar dat onze cliënten zoveel mogelijk zelf dingen doen. Het versterken van eigen kracht en regie, noemen we dat. Dit uitgangspunt staat centraal in de wetenschappelijk bewezen methodieken die we gebruiken: BOL/EIM, Rehabilitatie & Herstel, Triple C en Vlaskamp.

Eerlijkgemaakt
Een aantal van onze locaties kunt u zien op www.eerlijkgemaakt.nl Dit zijn onze locaties waar we leuke producten maken die we verkopen aan anderen, zoals we in onze winkel doen. Of waar mensen een kopje koffie kunnen drinken.  

 

daniel vd belt jobcoaching

Daan van der Belt (21) heeft al heel wat stappen naar zelfstandigheid gezet. Hij volgde een groenopleiding in Harderwijk en heeft nu maar liefst drie banen in het groen. Zijn volgende stap? ‘Over op twee banen, dan hoef ik niet zo veel meer te schakelen.’

Drie jaar woont hij nu in het woongedeelte van de MMM Zorgboerderij en op hetzelfde terrein doet hij twee dagen in de week allerlei technische klusjes, samen met zijn begeleider Dick. ‘Als hobby onderhoud ik de biologische tuin, waarvan de groente en bloemen in de boerderijwinkel worden verkocht. Er is zelfs een pluktuin waar mensen zelf het fruit kunnen plukken’.

Tussen de spruiten en het vee
Naast zijn functie in de zorgboerderij heeft Daan nog twee andere banen. ‘Twee dagen in de week werk ik in de spruiten en bloemkool bij een tuinder in Zeewolde. En op donderdag werk ik bij een veehouder. Ik doe daar allerlei klusjes in de stallen. Het zijn soms best lange dagen; vier dagen werk ik tot vier uur, bij de veehouder zelfs tot vijf uur.’

Veilig gevoel
Daan leidt een behoorlijk zelfstandig leven. ‘Eerder woonde ik in gezinsverband in Ermelo en had daar minder vrijheid. Nu zijn de collega’s van de zorgboerderij ook mijn huisgenoten. In mijn twee banen die ik buiten de zorgboerderij heb, kom ik veel andere mensen tegen. Ontzettend leuk! Ik kan bij mijn banen terugvallen op mijn werkcoach. Een veilig gevoel, dat mij helpt om mijn werk goed te doen.’

Vragen?
mail ons