'Mijn eigen plekkie, maar wel samen eten'

Zorg bij groepswonen

Kletsen met je huisgenoten, samen tv kijken, eten of leuke dingen doen. En wordt het iets te druk? Dan kun je chillen op je eigen kamer. Een echt thuisgevoel heerst in de groepswoningen van Triade, met de bijbehorende ondersteuning die nodig is.

Wat is prettig wonen? Een vraag waarop we samen met u het antwoord zoeken. We kijken naar wat u zelf kunt, naar wat u graag wilt leren en hoe familie of vrienden en Triade u daarbij kunnen helpen. Denk aan boodschappen doen, koken, contacten leggen met buren en huisgenoten en goed voor uzelf zorgen. Maar we ondersteunen ook om keuzes te maken, beslissingen te nemen en ritme te geven aan de dag. Het gaat om leerdoelen die passen bij de leeftijd en ontwikkeling.

Eigen en gezamenlijke ruimte
Triade heeft groepswoningen voor jong en oud, door heel Flevoland. In de groepswoning heeft u een eigen zit- en slaapkamer. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer voor ontmoeting met huisgenoten. Op de medewerkers van Triade kunt u elke dag een beroep doen.

Voor wie?
Zorg bij groepswonen is er voor mensen met
• een meervoudige beperking
• moeilijk te begrijpen gedrag
• autisme
• een verstandelijke beperking

Methodieken
Wij streven ernaar dat onze cliënten zoveel mogelijk zelf dingen doen. Het versterken van eigen kracht en regie, noemen we dat. Dit uitgangspunt staat centraal in de wetenschappelijk bewezen methodieken die we gebruiken: BOL/EIM, Rehabilitatie & Herstel, Triple C en Vlaskamp.

 

Beschikbare plaatsen
We hebben op een aantal woningen direct plek. Kijk snel!

wim over groepswonen

Wim te Vaarwerk woont met plezier in Triade’s groepswoning op de Bossulaan in Emmeloord.
'Ik woon met 3 andere mensen in dit huis. We hebben allemaal onze eigen slaapkamer. Het is leuk met elkaar, de winkels zijn dichtbij en ik doe samen met de begeleiding boodschappen. Maar soms doe ik dat ook zelf. Ik ga dan bijvoorbeeld naar de Lange Nering. We eten met zijn allen en helpen om de beurt bij het koken. En wat leuk is, is dat we in het weekend zelf kiezen wat we eten.

Ik woon hier al een hele tijd, meer dan 10 jaar. We hebben een kleine tuin, maar daar staan geen planten meer in, want dat ging niet goed. Nu liggen er tegels en kunnen we er gezellig zitten in de zomer. Het huishouden doe ik zelf, met wat ondersteuning. Ik kan op een lijst zien wat ik moet doen.'

Wim houdt van gezelligheid. 'Mijn familie komt gezellig op bezoek, ze zijn altijd welkom!'

Vragen?
mail ons