'Met extra hulp redden we het'

Ontlasten van mantelzorgers en vrijwilligers

Even tijd voor uzelf nemen, het klinkt zo vanzelfsprekend en logisch. Maar als u voor een ander zorgt, is het vaak niet zo makkelijk. Want wie neemt de zorg over?

Triade adviseert en coacht mantelzorgers, zodat ze in staat zijn de zorg voor hun naaste vol te houden. We hebben gespecialiseerde, pedagogische kennis in huis en kunnen ondersteunen als een gezin overbelast dreigt te raken. Iemand die de handvatten aanreikt om rust en vertrouwen terug te brengen. We helpen de balans te vinden tussen zorg, werk en ontspanning.

Praktische aanpak
De aanpak van Triade is praktisch: heeft iemand vrije tijd nodig? Dan zoeken we samen naar iemand die de zorgtaken tijdelijk overneemt. En kunnen we niemand vinden, dan doen we het zelf. Bijvoorbeeld door de zorgvrager een logeerplek bij Triade aan te bieden.

Kwart over drie, 's middags in de Almeerse molenbuurt. Vassilis Papatis (24) komt thuis van z'n werk. Hij maakt bussen schoon in de remise van Connexxion. Hij is blij dat het er weer even opzit, al uit hij dat niet makkelijk. Vassilis heeft namelijk een verstandelijke beperking en lijdt aan 'klassiek autisme', zoals dat heet.

De route van de remise naar huis in z'n eentje afleggen: dat is voor Vassilis ondenkbaar. Hij komt naar huis met begeleidster Morwenna. Want moeder Annely heeft de begeleiding van haar zoon via PGB in eigen hand. Dat betekent een eigen team van zeven mensen, allen psychologie of pedagogie studerend. Morwenna (zij bracht Vassilis thuis) maakt ook deel uit van het team, dat Vassilis vijf dagen per week bij toerbeurt bijstaat. Twee dagdelen per week maakt hij Connexxionbussen schoon, onder begeleiding van Triade en iemand van het 'Team Vassilis' als schaduw. De onkosten van het team en de vergoeding voor Triade worden betaald uit het zogeheten PGB-ZZP (Persoons gebonden budget-Zwaarte zorg pakket). Zo heeft moeder tijd voor haarzelf en kan haar de zorg voor Vassilis met regelmaat uit handen genomen worden.

Vragen?
mail ons