Nieuwe bewoners TROJE-toren

 

Nieuwe bewoners TROJE-toren vereeuwigen naam in cement

Onder toeziend oog van enkele ervaren vaklui goten drie toekomstige bewoners van de nieuwe TROJE-appartemententoren in Almere Poort de naam van hun complex in cement. Daarmee is het startsein gegeven voor de bouw van 28 nieuwe appartementen waarmee Triade en Woningstichting GoedeStede de huisvesting voor een woongroep van bewoners van 20 tot 50 jaar met een licht verstandelijke beperking verzorgen. De bewoners hebben allemaal een eigen appartement en Triade ondersteunt hen in het zo zelfstandig mogelijk wonen. Van Wijnen Lelystad zal het complex aan de Trojestraat-Homerusplein bouwen.

Bij de festiviteiten rond de starthandeling noemt Arjan Deutekom van GoedeStede TROJE een eigentijdse oplossing voor een zorg- en woonvraagstuk. "Er is een enorme behoefte aan woningen. Niet alleen om aan de zorgbehoefte te voldoen maar ook voor starters zijn veel nieuwe woningen nodig." Voor Afien Spreen van Triade moet TROJE vooral gezelligheid bieden aan haar bewoners. "Aan de ene kant is zo'n nieuw appartement mooi en spannend voor de bewoners. Ze moeten weg uit hun bekende wijk, Almere Haven, maar krijgen er ook een mooi en nieuw appartement voor terug. Daarnaast is binnen Triade zelfstandigheid ook erg belangrijk. Zelfstandigheid is goed, maar er moet ook gezelligheid zijn. Als je thuis komt van je school of werk moet er een gezellige ontmoetingsplek op je wachten. Met mensen om je heen. Dát wordt TROJE straks. Directeur Peter Hutten van Van Wijnen Noord noemt TROJE een mooi voorbeeld waarmee het motto 'Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven,' handen en voeten krijgt. "Met GoedeStede en Triade is zeer fijn samengewerkt om zo ruimte te creëren voor een beter leven van de huurders." 

Naar verwachting zal het Trojeblok in het voorjaar van 2018 klaar zijn. In september kunnen de bewoners dan hun intrek nemen in de nieuwe appartementen.

Vragen?
mail ons