Stek Almere ontvangt groot bedrag ING

Kinderboerderij & Manege de Stek heeft een fantastisch bedrag mogen ontvangen van de ING. Ontzettend gaaf om onze wensen eindelijk uit te laten komen!

De Stek omvat een kinderboerderij, houtbewerking, manege en soos. Mensen met een verstandelijke beperking verzorgen dagelijks alle dieren onder begeleiding van onze medewerkers. Op de manege rijden ongeveer 75 leerlingen met en zonder beperking, een aantal cliënten werken met hout, en daarnaast is er nog een ouderengroep die allerlei laagdrempelige activiteiten onderneemt op de Soos.

Omheining
Onze paarden staan in de buitenmanege, welke was omheind met oude houten afrastering, die niet helemaal geschikt was voor deze paarden waardoor het zeer regelmatig stuk ging. Een nieuwe omheining neerzetten was zeer prijzig, daarom werden de delen van buitenmanege keer op keer vervangen. Met hulp van de ING heeft het bedrijf Equisafe een prachtige duurzame omheining neer kunnen zetten. Deze omheining is van degelijk en stevig materiaal gemaakt. Het geeft onze locatie weer een nette uitstraling en het is veilig voor de paarden.

Duofiets
Onze ouderensoos willen wij meer beweging stimuleren. Omdat de meesten slecht ter been maar wel willen bewegen, hadden de cliënten als wens een elektrisch aangedreven duo fiets. Zo kunnen zij bewegen zonder al te veel kracht te zetten. Inmiddels wordt de fiets al een paar weken dagelijks intensief gebruikt. Iedereen is dol enthousiast over het fietsen. Voor een aantal gaat er echt een wereld open, wanneer je rolstoel gebonden bent wordt je zo beperkt in je mogelijkheden en nu kunnen zij zich gemakkelijk verplaatsen. Dit geeft een gevoel van vrijheid.

Schommelbank
Op onze boerderij hebben wij een prachtige belevingstuin, waar inmiddels, dankzij ING een prachtige schommelbank in staat. Op mooie zonnige dagen kunnen onze cliënten daar heerlijk ontspannen.

ING: bedankt! Ook namens onze cliënten dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.

stek4

Vragen?
mail ons